سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  محیط زیست
انسان خطای آموزگارش را نشناسد، تا آنکه اختلاف [و دیگر نظرات] را بشناسد . [ایّوب علیه السلام]
وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
کل بازدیدهای وبلاگ
19809
بازدیدهای امروز وبلاگ
6
بازدیدهای دیروز وبلاگ
0
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

درباره خودم
محیط زیست
میرزایی
دانشجویان مهندسی شیمی ورودی 81 دانشگاه صنعتی اصفهان هستیم.
لوگوی وبلاگ
محیط زیست
بایگانی
نوشته های قبلی
بهار 1385
اوقات شرعی
لینک دوستان

سازمان حفاظت محیط زیست ایران
پژوهشکده حفاظت صنعتی و محیط زیست
شبکه اطلاع رسانی سینا (محیط زیست دریایی)
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی
دفتر مطالعات آب و محیط زیست
پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور
نشریات محیط زیست
پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی
خبرگزاری‌ شهرسازی و معماری (محیط زیست)
تسهیلات جهانی محیط زیست
دفتر برنامه محیط زیست ملل متحد
وزارت محیط زیست آمریکا
جبهه سبز ایران

اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   میرزایی  

عنوان متن 95 درصد پساب کارخانجات و 100 درصد فاضلاب های شهری به دریا می ریز یکشنبه 85 اردیبهشت 31  ساعت 9:54 عصر

یک کارشناس محیط زیست دریایی در گفتگو با "مهر":
95 درصد پساب کارخانجات و 100 درصد فاضلاب های شهری به دریا می ریزد
یک کارشناس محیط زیست دریایی گفت: به دلیل نبود سیستم نظارتی دقیق در حال حاضر 95 درصد پساب کارخانجات و صنایع و 100 درصد فاضلاب های شهری وارد رودخانه ها و دریا می شود.

دکتر محمد رضا فاطمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر در خصوص میزان و علل آلودگی آب دریاهای خلیج فارس و خزر گفت:بزرگترین مشکل محیط زیست دریاهای خزر و خلیج فارس آلودگی هایی با منشا خشکی است به طوری که الان 90 درصد آلودگی هاو100 در صد فاضلاب های  جوامع شهری حاشیه این دریاها وارد آب آنها می شود.

وی در ادامه تاکید کرد: 95 درصد فاضلاب  و پساب صنایع و کارخانجات بدون هیچگونه تصفیه ای وارد آب رودخانه ها و دریا می شود یعنی اصلا تصفیه ای صورت نمی گیرد و همچنین بسیاری از الاینده های با منشا خشکی مانند پساب هاب کشاورزی به طور 100 درصد واردآب دریا می شوند.

این استاد دانشگاه همچنین تصریح کرد: سموم دفع آفات و حشره کش هاو عناصر سنگین حاصل فعالیت های صنعتی از دیگر الاینده هایی است که وارد آ ب دریا می شوند.

وی در خصوص منشا آلودگی های نفتی موجود در دریای خزر و خلیج فارس گفت: منشا حدود 90 درصد آلودگی های نفتی فعالیت های داخل دریا اعم از تردد کشتی ها و تخلیه اب توازن و حفاری ها و اکتشافات نفتی می باشند.

دکتر فاطمی  همچنین با اشاره به اینکه توسعه مناطق ساحلی و ساخت و ساز ها در حاشیه دریا از دیگر عوامل تهدید کننده زیست گاه ها و محیط زیست دریا به شمار می روند تصریح کرد: استقرار صنایع از جمله صنعت پتروشیمی حاشیه خلیج نایبند یا طرح کنگان در منطقه عسلوییه دریا را به نابودی می کشاند و درآینده نزدیک این مناطق با معضل زیست محیطی بزرگی از جمله نابودی ذخایر آبزیان بویژه ماهیان تجاری مواجه خواهند شد.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: ورود پساب صنعت پتروشیمی  ماهشهر به خورهای  خلیج فارس به نوعی خطر نابودی زایشگاه های  این دریا را افزایش داده است. 

وی با انتقاد از ارزیابی های زیست محیطی مرتبط به دریاها گفت: اغلب ارزیابی های زیست محیطی که در رابطه با حفاظت از دریاها صورت گرفته فقط توجیه کننده فعالیت های  اقتصادی است و در گزارش های تیه شده ارزش های دریایی بسیار کم رنگ است که البته علت آن نبود بینش علمی و حساسیت لازم در یاره حفاظت از محیط زیست دریاها در کشور است لذا گزارش هایی تهیه می شود و در نهایت اجازه فعالیت نیز صادر می شود.

دکتر فاطمی که ارزیابی های زیست محیطی چندان تاثیری در جلوگیری از ورود آلاینده های صنایع به دریاها ندارد تصریح کرد: نمونه اینگونه از ارزیابی ها در مورد طرح کنگان است که خود محیط زیست مجبور شد تا مجددا مجتمع پتروشیمی منطقه را مجبور به تهیه ارزیابی زیست محیطی کند.

به اعتقاد این استاد دانشگاه در حال حاضر یکی از راههای کاهش آلاینده ها تلاش کارخانجات و صنایع برای اخذ ایزو 14000 است که البته این نوع از ایزو به دلیل نداشتن دیدگاههای صرف محیط زیست دریایی تاثیر آنچنانی بر کاهش آلاینده های دریا ندارد.

این کارشناس محیط زیست دریایی در ادامه با اشاره به اینکه تخریب خورهای دریایی، مناطق مرجانی در اطراف جزیره های کیش ، لاوان ، خارک و غیره و از بین رفتن زیستگاههای حساس ساحلی و مناطق جزر و مدی از جمله عوارض افزایش آلاینده ها در آب های جنوبی می باشد اضافه کرد: در بخش شمالی کشور نیز بیشترین آلودگی ها از ناحیه ورود مستقیم فاظلاب های شهری به داخل دریا ناشی می شود.

وی با بیان اینکه تمام رودخانه های شمال کشور بدون استثنا مورد هجوم و تاخت و تاز قرار گرفتند تصریح کرد: به دلیل آلودگی بالا، برداشت بستر رودخان ها و صید بی رویه ذخایر ماهیان با ارزش دریای خزر در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

این استاد دانشگاه در خاتمه تاکید کرد: متاسفانه هیچ اقدامی در جهت جلوگیری از تخریب محیط زیست دریاها و رودخانه ها در کشور صورت نگرفته است به طوری که در حال حاضر حیات ماهیان دریای خزر و خلیج فارس در معرض خطر جدی قرار دارد.


  نظرات شما  ( )

نویسنده مطالب زیر:   میرزایی  

عنوان متن برگزاری یک دوره آموزشی در زمینه آلاینده های زیست محیطی یکشنبه 85 اردیبهشت 31  ساعت 9:50 عصر

رئیس محیط زیست مجتمع پتروشیمی «بیستون» از برنامه ریزی برای برگزاری یک دوره آموزشی در زمینه آلاینده های زیست محیطی و نیز روش های مدیریت مصرف آب برای کارکنان این مجتمع در آبان ماه خبر داد.

 مهندس کیوان فرخی در گفت‌وگو با شانا اظهار داشت: این دوره آموزشی به منظور ترویج فرهنگ زیست محیطی در این مجتمع پتروشیمی برگزار می‌شود.

وی افزود: همچنین، هم اکنون 2 پروژه زیست محیطی در زمینه بهینه سازی تصفیه فاضلاب در دست بررسی است و در ماه آینده، برنامه این 2 پروژه به واحد تحقیق و توسعه مجتمع پتروشیمی بیستون ارایه داده می‌شود.

مهندس فرخی تصریح کرد: در زمینه محیط زیست، اقدامات بسیاری در این مجتمع صورت گرفته و این مجتمع از 14 هکتار فضای سبز برخوردار است و 20 هزار اصله نهال در آن کاشته شده است.

رئیس محیط زیست مجتمع پتروشیمی بیستون یادآور شد: این مجتمع در حالت عادی پساب خروجی ندارد، زیرا پساب ها تصفیه فیزیکی می‌شوند.

وی تاکید کرد: در تصفیه فیزیکی، فاز آبی و فاز مواد هیدروکربنی (نفتی) پساب‌ها جدا سازی و مواد نفتی وارد هیترها (گرم کننده‌ها) می‌شود و آب خروجی در حوضچه‌های تبخیر تبدیل به بخار خواهد شد.

مهندس فرخی خاطر نشان کرد: اقدام دیگری که در زمینه محیط زیست در این مجتمع صورت گرفته، شامل راه اندازی «فلر» است؛ به طوری که مواد هیدروکربنی که به صورت گاز هستند، در این مشعل سوزانده می شوند.

وی ادامه داد: به این ترتیب، هم از نظر وزنی و هم از نظر آلایندگی زیست محیطی مواد پایدار تری خارج می‌شوند.

رئیس محیط زیست مجتمع پتروشیمی بیستون اعلام کرد: بیشترین آلودگی که این مجتمع تولید می کند، پسماندها هستند که برای دفن بهداشتی آنها قراردادی با سازمان بازیافت شهرداری این منطقه بسته شده است و بر طبق این قرارداد، پسماندهای این مجتمع به محل دفن بهداشتی شهر کرمانشاه برده و در آنجا دفن می‌شوند.

وی افزود: اقداماتی نیز در زمینه تبیین روش های پیشرفته تر تصفیه در دست اجرا است.


  نظرات شما  ( )

نویسنده مطالب زیر:   میرزایی  

عنوان متن محیط زیست و انرژی یکشنبه 85 اردیبهشت 31  ساعت 9:46 عصر

 انرژی کالایی ارزشمند بوده که بکارگیری منطقی و بهینه از آن در تولید محصولات پتروشیمی منجر به کاهش هزینه های تولید و قیمت تمام شده میگردد. در بسیاری از موارد هزینه های انرژی درواحدهای تولیدی، قابل کنترل ترین بخش از هزینه ها بوده و کاهش هزینه های انرژی، روشی مؤثر در کاهش هزینه های تولید و  افزایش سود آوری واحد تولیدی قلمداد  می شود. صرفه‌جویی در مصرف انرژی همچنین حفاظت از محیط زیست و بهره گیری بهینه از منابع را بدنبال خواهد داشت.

 توجه به  مقوله بهینه سازی مصرف انرژی با ملاحظات اقتصادی و زیست محیطی درصنعت پتروشیمی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا با استقرار سیستم مدیریت انرژی و انجام ممیزی های دوره ای عبوری و تفصیلی ، تحلیل وضعیت عملیاتی و ... ،پتانسیل های موجود صرفه جویی تعیین و بر اساس اولویتها به مرحله اجرا درآمده یا در دست اقدام هستند. در همین راستا طی 5 سال اخیر 41 طرح یا پروژه مهم مرتبط با بهینه سازی مصرف انرژی در مجتمع های پتروشیمی انجام شده است و بیش از 18 پروژه مهم نیز در دست اجرا می باشد که غالبا در زمینه های زیر می باشند:

    > استقرار سیستم بانک اطلاعات انرژی

   > بهبود عملکرد سیستم تولید و توزیع بخار و جمع آوری کندانس

   > سیتم مدیریت تله های بخار

   > بهبود عملکرد سیستم توربینهای گاز از طریق بازیافت حرارت و پاشش مه

   > شبیه سازی و انتگراسیون فرآیند ها

   > بازیافت و کاهش مصرف آب

   > اصلاح عملکرد برجهای خنک کن

   > استفاده از سیستم کنترل دور بر روی پمپها و فن ها

   > بهبود عملکرد سیستم روشنایی

   > مدیریت بار الکتریکی

 بخشی از فعالیتهای کم هزینه و کوتاه مدت انجام شده در سال 1383 نیز به شرح زیر است

مقدار فعالیت

6873 مورد

تعداد موارد رفع نشتی

1557 مورد

تله های تعویضی یا تعمیری

53260 متر مربع

عایق کاری سرد و گرم

 در راستای ارتقا فرهنگ استفاده بهینه از انرژی نیز  همه ساله آموزشهای تخصصی مرتبط نیز انجام می شود بگونه ایکه در سال 1383 بالغ بر 170نفرروز آموزش تخصصی طی 15 دوره آموزشی برگزار گردیده است.

مجموعه اقدامات انجام شده منجر به کاهش مصرف انرژی در مجتمع های پتروشیمی گردیده است. بگونه ایکه در تعدادی از موارد مصرف انرژی از حد طراحی نیز کمتر شده است. دستاوردهای ریالی اقدامات انجام شده در راستای بهینه سازی مصرف انرژی طی سالهای 1382 و 1383 عیارتست از:

 صرفه جویی ریالی در مصرف انرژی

سال 82 نسبت به 81

سال 83 نسبت به 82

میلیارد ریال

12

میلیارد ریال

55

کاهش مصرف حاملهای انرژی طی سال 1383 به تفکیک نوع حاملهای انرژی در مقایسه با سال 1382 نیز به شرح زیر است.

صرفه جویی در مجتمع ها در سال 1383

سال 83 نسبت به 82

واحد

حامل انرژی

19236

MWhr

الکتریسیته

---

Nm3

گاز طبیعی

465098

Ton

بخار

7887378

M3

آب خام ، صنعتی و کولینگ

413067

M3

آب DM و کندانس

 


  نظرات شما  ( )

نویسنده مطالب زیر:   میرزایی  

عنوان متن اهمیت محیط زیست در فعالیت‌های اقتصادی و جوامع بشری یکشنبه 85 اردیبهشت 31  ساعت 9:42 عصر

امروزه نقش انکار ناپذیر محیط زیست در فعالیت‌های اقتصادی و جوامع بشری سبب شده تا اصطلاح توسعه پایدار در ادبیات اقتصادی مطرح گردد. در حقیقت توسعه اقتصادی بدون توجه به مسائل و مباحث زیست محیطی توجیه پذیر نیست. افزایش آلودگی بویژه در مناطق صنعتی موجبات نگرانی کشورهای توسعه یافته را فراهم آورد که خود منجربه مطرح شدن آن در سطح بین‌المللی گردید و چاره اندیشی در این ارتباط آغاز شد. از آنجا که قسمت اعظم آلاینده‌های هوا ناشی از مصرف انرژی بویژه سوخت‌های فسیلی است لذا اجرای سیاست‌های زیست محیطی سبب می‌گردد که صادرکنندگان نفت خام و سوخت‌های فسیلی ازتغییرات تقاضا متأثر‌گردند. بنابراین برای اینکه بتوان آگاهانه با این موضوع برخورد کرد لازم است شناخت بیشتری از مباحث و مسائل مربوط به محیط زیست و مصوبات کنوانسیونها و پروتکل‌ها داشت. بر این اساس گروه پژوهشی انرژی، محیط زیست و توسعه پایدار شکل گرفت. هدف اصلی این گروه مطالعه اثرات سیاست‌های زیست محیطی در بخش انرژی است که در این ارتباط شناخت پروتکل کیوتو و راه کارهای تعبیه شده در آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


  نظرات شما  ( )

<      1   2      

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مدیریت آلودگی هوای شهری
[عناوین آرشیوشده]


 

Powered by : پارسی بلاگ
Template Designed By : MehDJ